BuddyBuddy

Over Doemamee

Doemamee, een initiatief georganiseerd door de grootste Vlaamse jeugdbewegingen, wil kinderen met én zonder beperking laten samenspelen. En dat samenspelen begint met samen zoeken naar creatieve oplossingen en tools om iédereen mee te laten doen.

Onze visie

Beperking of niet, élk kind verdient het om in hun buurt vrienden te maken voor ’t leven. En waar kan dat beter dan in de jeugdbeweging? Een plaats waar kinderen zichzelf mogen zijn en volop kunnen ravotten. Maar ... nog niet elk kind met een beperking kan vrij kiezen waar hij/zij gaat spelen. Daar willen we dus verandering in brengen.

Doemamee vlag

Op 3 december hing de Doemamee-vlag overal uit

Op 3 december 2023, de Internationale Dag van Mensen met een Beperking, hingen bij álle groepen -waar kinderen met een beperking welkom zijn- de vlag. En dat was bij zo'n 275 (!!!) jeugdbewegingen het geval. Om te tonen waar kinderen met een beperking welkom zijn. En om te laten zien dat samen ravotten véél toffer is.

En ook daarna blijft die wapperen

Want met dit platform – vol inclusieve tips & tricks – willen we nog meer groepen op weg helpen. Zodat er straks nóg meer Doemamee-vlaggetjes op de kaart komen.

In deze jeugdbewegingen doet iédereen al mee, beperking of niet:

Doede ook mee? Claim snel je vlag en toon dat élk kind, beperking of niet, welkom is bij jullie!

Een initiatief van

De GenereuzenDe Warmste Week

in samenwerking met

Katholieke Landelijke JeugdChiroFOS Open ScoutingJe beestigste jeugdbewegingKatholieke Studerende JeugdJeugd Rode Kruis VlaanderenScouts & Gidsen VlaanderenEvangelisch jeugdverbond